Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.


A héten több amerikai makrodadat is érkezik, melyek hatással lehetnek az európai piacokon zajló kereskedésre. Az Egyesült Államok munkaerő - és ingatlanpiacáról szerdán és csütörtökön érkeznek jelentések, míg a FED elnök a szerdai napon áll a nyilvánosság elé.

Az európai tőzsdéket a héten gyorsjelentések is mozgathatják, többek között a Goldman Sachs vagy a Johnson and Johnson is a héten teszi közzé negyedéves számait. A nyugat-európai börzék a hét első kereskedési napját óvatosan kezdték, a vezető indexek minimális mínuszokat mutatnak, a FTSE 100 0,2, a DAX 0,1, míg a CAC 40 0,1 százalékkal került lejjebb. A francia Peugeot korábban bejelentett terveit, melyek szerint a társaság hatalmas elbocsátásokba kezdene a költségek visszafogása végett, a frissen megválasztott francia elnök elfogadhatatlannak találta, és ígéretet tett arra, hogy újratárgyalják ezen leépítéseket az autógyártóval. A vállalat papírjai 0,6 százalékot gyengültek a hétfő reggeli kereskedésben.

A G4S PLC részvényei 6,7 százalékot csökkentek azt követően, hogy több leminősítés is érkezett a papírokra, ugyanis a társaság nyilatkozata szerint veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni az olimpiai játékokhoz kacsolódó szerződésein.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!