Napközben alapvetően jó hangulatban erősödött a magyar deviza, délután azonban a kedvezőtlen amerikai foglalkoztatási adatok közzétételét követően jócskán veszített a korábban elért nyereségéből, de délután öt óra körülre már visszacsorgott a reggeli szintje közelébe. Egy eurót 279,47 forinton jegyeztek öt óra körül.


Bár az euró még mindig 280 forint alatt maradt, Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint e szint fölött „lenne a helye" a magyar devizának.


Az euró/dollár árfolyama egész nap 1,32 alatt volt mindaddig, míg az amerikai foglalkoztatási adatok napvilágot nem láttak. A makroadatot a piac nagyon kedvezőtlennek ítélte meg, ezért a hírre a devizapár kurzusa minden szintet áttörve 1,3329-ig ugrott fel - mondta Ruzsonyi. Délután ötkor a dollár 210,55 forintot ért, 1,3305 dolláros euróárfolyam mellett.   


A svájci frank 203,23 forint volt a reggeli 201,70 után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!