A 288-288,5 körüli ellenállást áttörte az EUR/HUF árfolyam és a jegyzések a következõ ellenállásig, 290-ig szaladtak a csütörtök késõ délutáni kereskedés során. Utoljára múlt kedden járt itt a kereskedés. A dollár kurzusa 232,5-nél, a svájci franké 241 körül jár a bankközi piacon. Ezek szintén mintegy másfél hetes forintmélypontot jelentõ szintek.

A már megkezdõdött uniós csúcstalálkozó nem javította, inkább rontotta a nemzetközi befektetõi hangulatot, mivel csökkent az esélye a pozitív meglepetésnek. Az elmúlt napokig a forint az erősödésben volt felülteljesítő a régiós devizák között, ma azonban ennek fordítottja látszik: a bő egyszázalékos gyengüléssel egyértelműen alulteljesítő az euróval szemben.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!