Ennek hatására az euró 1,247-ig erősödött a dollárral szemben, ami jót tett a térségi devizáknak is. A forint ugyanis 275 alatt is megfordult napközben, ezzel megdöntve az augusztus 6-án eddig elért 275,23-as éves csúcsát. A 275 forintos szint azonban erős ellenállásnak bizonyult, a nap végére ugyanis e szint fölött, 275,20 forint környékén stabilizálódott az euró árfolyama. A szakértők is úgy látják, hogy a 275-ös szint erős megállót jelenthet, és bár a dollár gyengélkedésével párhuzamosan még erős maradhat a forint, e szint tartós áttörésére nincs esély, sőt szeptemberre újra 280 forint fölé erősödhet az euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!