Az euró segítette a tőzsdéket

Pluszoknak örülhettek a főbb európai indexek.
Napi.hu, 2013. december 27. péntek, 18:18
Fotó: Napi.hu

Miután két éves csúcsra jutott az euró a dollárral szemben, vaskos erősödéssel zárták a kereskedést az öreg kontinens főbb tőzsdéi: a londoni FTSE-100 0,85, a párizsi CAC-40 1,4, míg a frankfurti DAX-30 1,1 százalékos plusznak örülhetett.

Amíg az olcsó pénz elérhető, addig az felfelé fogja nyomni a tőzsdéket - kommentált a Marketwatch szerint Naeem Aslam, az Ava Trade vezető piaci elemzője, aki elmondta azt is, hogy annak ellenére sikerült jó teljesítményt elérni, hogy sok kereskedő pihen már idén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK