Az európai bankok 847 millió eurót törlesztenek az ECB-nak

Folytatják hiteleik idő előtti törlesztését az európai bankok az Európai Központi Banknak (ECB), amely a pénzügyi válság idején sietett a bankszektor megsegítésére.
MTI, 2013. október 11. péntek, 13:38
Fotó: Napi.hu

A jövő héten 847 millió eurót fognak visszafizetni a kötelező határidő előtt a bankok az ECB-nak. A Reuters által megkérdezett elemzők jóval nagyobb összegre, 4 milliárd euró visszafizetésére számítottak a jövő hétre az e heti mintegy 7,7 milliárd euró után.

Az ECB-tól két alkalommal, 2011 decemberében és 2012 februárjában kérhettek olcsó kisegítő hiteleket az európai bankok három évre, idő előtti törlesztés lehetőségével. Az EKB adatai szerint a kihelyezett hitelek közel harmadát már visszafizették a pénzintézetek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK