Az európai bankokra is rájárt a rúd

Csütörtökhöz hasonlóan pénteken is lefelé tartottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok, a DAX 0,4 a CAC 0,2 az FTSE-100 0,8 százalékkal gyengült.
NAPI Online, 2007. november 3. szombat, 17:20
Fotó:

A befektetők pesszimizmusa elsősorban ismét a bankszektort érintette, jelentősen esett a Fortis árfolyama, miutána a UBS eladásra javasolta a papírt. Szintén komoly veszteséget voltak kénytelenk elkönyvelnia Barclays befektetői, amihez az a piaci pletyka is hozzájárult, hogy a brit bank a Bank of England fordult segítségért, mitán likviditási nehézségei adódtak. Estek a British Airways részvényei is, a légitársaág ugyanis a vártnál gyengébb negyedéves eredményt közölt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK