Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindezt az tette lehetővé, hogy az ügylet megfelel az Uniós Összefonódási Rendeletben meghatározott kritériumoknak, valamint a tagállamok nem emeltek kifogást a Rendeletben megadott határidőig az ellen, hogy az ügylettel kapcsolatos versenyhivatali eljárás lefolytatása az Európai Bizottsághoz kerüljön áttételre - közölte az MNV sajtóosztálya.

Az MNV még decemberben kezdeményezte a versenyhivatali eljárás áttételét annak érdekében, hogy a versenyhatósági engedélyt az Európai Bizottság adja meg az EU egész területére kiterjedően. A tagállamoknak 15 munkanapjuk volt kifogással élni, ám ezt nem tették meg - tájékoztatta az MNV-t 2012. január 16-i keltezésű levelében az Európai Bizottság. Erre az eljárásra azért volt szükség, mert az MNV Csoport és a Rába Csoport három tagállamban - Magyarországon, Ausztriában és Németországban - 2010-ben olyan mértékű árbevételt ért el, amely eléri az ezen országokban érvényes versenyjogi engedélyezési küszöb számokat.

Amennyiben az Európai Bizottság ún. egyszerűsített eljárásban bírálja el a tranzakciót, úgy a döntés határideje a hiánytalan kérelem beérkezésétől számított 25 munkanap. Az MNV legkésőbb a versenyfelügyeleti engedély megadását követő öt munkanapon belül átutalja a részvények ellenértékét az ajánlatot elfogadó részvényesek számára.

A Magyar Állam nevében eljáró MNV 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására, amelyet a PSZÁF 2011. november 8-án hagyott jóvá. A Magyar Állam a tranzakció versenyhatósági engedélyezését követően összességében 73,67 százalékos tulajdonrészt fog megszerezni, ami 76,97 százalékos szavazati arányt biztosít a járműipari cégben. A többségi tulajdoni hányaddal a Magyar Állam a nemzeti vagyont egy stratégiai fontosságú iparágban gyarapítja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!