Az európai börzéken nagyobb riadalmat okozott a terrorista-fogás

Némi bizonytalanság után egyöntetűen felfelé mozdultak a tengerentúli részvényindexek. A nyugat-európai mutatók többlete a nap végére elolvadt, vagyis úgy tűnt, a vén kontinens befektetőit jobban megviselte, hogy az USA-beli hatóságok elfogtak egy terrorakcióra készülő, al-Kaidához közelálló amerikai állampolgárt. Az FTSE-100 0,16 százalékkal 4 928,20 pontra kúszott fel, a CAC-40 0,12 százalékkal 4 024,94 pontra emelkedett, negyed nyolc előtt a DAX pedig 0,36 százalékos mínuszban volt.
Ádám Viktor, 2002. június 10. hétfő, 19:18

A terrortámadást újra kézzelfogható veszélyként érzékeltető amerikai fejlemények nyomán alaposan megfogyatkozott a nyugat-európai tőzsdeindexek lendülete. A mobiltelefongyártók jól szerepeltek, a részvényárfolyamoknak lendületet adott, hogy a J.P. Morgan javított mind a Nokia, mind pedig az Ericsson papírjainak ajánlásán, miközben a Merrill Lynch lefelé módosította a készülékek iránti globális keresletre vonatkozó idei és jövő évi várakozását.
A frankfurti mutató - nem kis részben a csökkenő Mercedes-eladásokról beszámoló DaimlerChrysler részvényeinek esése miatt - lefelé tartott. A londonban jegyzett bankpapírok az Abbey National profitfigyelmeztetését követően kerültek lejtőre, a Footsie-t végül a telekmcégek és a gyógyszergyártók mentették meg. Párizsban a tech-papírok mellett a Vivendi Universal részvényei szintén keresettek voltak, a befektetők örömmel fogadták ugyanis, hogy a News Corp. mintegy egymilliárd euróért megvásárolja a Telepiu fizetős tévécsatornát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK