Az euró/forint 277,50-279,75 közötti sávban várható vételi oldalon szerdán, kissé gyengülhet a kockázatos euróövezeti adósokkal, Spanyolországgal és Írországgal szemben feltámadt piaci kételyek okozta óvatosság miatt, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség. Ellenszelet adhat, ha az euró nem nyer többet a dollárral szemben.

Az utóbbi napokban, londoni elemzők szerint, a kormány új, a piacnak tetsző költségvetési retorikája, az Opel, az Audi és a Mercedes több százmillió eurós magyarországi beruházási tervei és a kiskereskedelmi forgalom júliusi, váratlan növekedéséről megjelent adatok erősítették a forintot, az egyidejűleg gyengülő dollár támogatásával.

A forint kedden 0,32 százalékkal javult, a cseh korona 0,004 százalékkal erősödött, a lengyel zloty 0,42 százalékkal romlott az euróval szemben. A zlotynak nem segített a dollár gyengülése, mert a befektetők véleménye az utóbbi napokban megváltozott a jegybanki kamatemelés esélyéről, most már nem számítanak rá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!