A nyugat-európai indexek eséssel indították a napot, de az euróövezeti BMI közlése után a veszteségeket ledolgozták a mutatók, ugyanis a feldolgozóipari adat váratlan javulást mutatott.

Az FTSE-100 volt az egyetlen börze, amelyik 0,1 százalékos veszteségben állt még, de a reggeli kezdéshez képest ez is javulást jelentett. A DAX 0,6, a CAC-40 0,4 százalékos nyereségben állt, a Stoxx Europe 600 indexe 0,4 százalékkal emelkedett.

A reggeli rossz hangulat oka egy kínai adat volt: az ázsiai ország feldolgozóipara ugyanis októberben váratlanul csökkent, ami így újra felerősítette azokat a kétségeket, hogy a világ második legnagyobb gazdasága a negyedik negyedévben fordulatot tud felmutatni. A hivatalos kínai beszerzési menedzserindex ugyanis 49,8 ponton, a szeptemberivel megegyező értéken állt, azaz már a harmadik egymást követő hónapja az 50 pontos szint alatt van. Ez az érték az elemzők által várt 50 pontos értéket is alulmúlta.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!