Egyesülésről kezdett tárgyalásokat a Pfizer és az Allergan az ügyhöz közel álló források szerint, az egyeztetések azonban még éppen hogy csak elkezdődtek. A tárgyalások részleteiről nem érkezett információ - írja a Portfolio.hu. A két gyógyszercég piaci kapitalizáció alapján már most is meghatározó szereplőnek számít a szektorban (a Pfizer piaci kapitalizációja 219 milliárd dollár, míg az Allergané 113 milliárd dollár). A két vállalat együttes kapitalizációja több mint 330 milliárd dollárra rúgna, ezzel a világ legnagyobb társasága lenne, az egészségügyi szektorban megelőzné a Johnson&Johnsont a maga 278 milliárd dolláros kapitalizációjával.

Az egyeztetések azonban aligha lesznek egyszerűek, számos problémát kell megoldani, például az ajánlati árral kapcsolatban, ugyanis az Allergan részvényei az elmúlt hónapokban sokat estek, a részvényesek azonban aligha gondolják azt, hogy emiatt kevesebbet érnek a papírjaik.

A befektetők azonban már ráugrottak a sztorira, az Allergan részvényeinek árfolyama a zárás utáni kereskedésben közel 15 százalékkal, 330 dollárig emelkedett.
(Reuters)

 


 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!