Az év utolsó magyar makroadata jön csütörtökön

Az MNB publikálja a fizetési mérleget, az ÁKK háromszoros államkötvény aukciót tart. A tengerentúlról munkanélküliségi és lakáspiaci adat, valamint beszerzési menedzserindex érkezik.
NAPI, 2010. december 29. szerda, 14:55
Fotó:

A Magyar Nemzeti Bank reggel fél 9-kor teszi közzé a fizetési mérleget. A Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők 2010 harmadik negyedévére 260 millió eurós többletet várnak. 

Az Államadósság Kezelő Központ délelőtt háromszoros államkötvény aukciót tart, 2014/C jelű papírt 20 milliárd, 2016/C jelűt 15 milliárd, 2020/A jelűt pedig 10 milliárd forint értékben bocsát ki. 

Az USA-ban publikálják az újonnan munkanélküli segélyért folyamodók számát. Az elemzők arra számítanak, hogy a múlt héten 420 ezren, ötezerrel többen kerültek a munkanélküliek táborába mint egy héttel korábban. 

Közzéteszik a decemberi Chicago-i beszerzési menedzserindexet, ami várhatóan 62,5 pontra emelkedik az előző havi 61 pontról.

A tengerentúlon közzéteszik a függőben lévő lakáseladási adatokat is. Az elemzők várakozásai szerint novemberben az egy évvel korábbinál 22,4 százalékkal kevesebb volt a függőben lévő lakáseladások száma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK