Az Externetnek 36 ezret ért egy ADSL-előfizető

Eddig 6700 TVnetes kuncsafttal gyarapodott az előfizetői kör.
NAPI Online, 2008. június 2. hétfő, 08:49
Fotó:

A BÉT-en múlt pénteken debütált Externet Nyrt. közölte, hogy a 2008. január 31-én a TVnet Kft. által a Magyar Telekom területén birtokolt ADSL internet egyéni és üzleti előfizetések értékesítéséről szóló végleges, az ügyfelek átvételét részletesen szabályozó szerződés szerinti pénzügyi végelszámolás fő szakasza 2008. május 30-án lezárult.

Ennek alapján az Externet Nyrt. a mai napig mintegy 6700 internet-előfizetőt vett át, mindösszesen mintegy nettó 241 millió forint vételárért, azaz kb. 36 ezer forintos ügyfelenkénti átlagáron.

A végelszámolási folyamatot követő, a következő napokban-hetekben lefolytatandó technikai-kiegészítő elszámolások során még néhány száz előfizető átvétele várható, hasonló átlagáron - közölte a társaság.

Az átvett előfizetők az átszerződtetési folyamat során 2008. március-május folyamán fokozatosan kerültek az Externethez, elősegítve ezzel a társaságnak - az esetleges további akvizíciók hatásaival nem számoló - az idei évre tervezett 45-55 ezer körüli ADSL ügyfélszámának elérését - fogalmaz a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK