Optimista hangulat uralkodott el a világ tőzsdéin azt követően, hogy az FBI hét végén közölte, nem talált minősített információkat Clinton levelezésében. A befektetők ezt a demokrata jelölt számára kedvező előjelnek vélték a holnapi elnökválasztást megelőzően.

A jó nemzetközi hangulatban a kereskedés első fél órájában 30 321 pontig emelkedett a BUX index értéke, ez magasabb, mint az előző, 2007 július 24-én elért 30 132 pontos történelmi csúcs.

Az emelkedést az első fél órában a Magyar Telekom részvények vezették. A távközlési részvény árfolyama 1,91 százalékkal 479 forintra ugrott. A Mol 0,4 százalékkal, 18 910 forintra emelkedett, az OTP 0,8 százalékkal 7930 forintra drágult. A Richter egy százalékkal ér többet pénteki záróértékénél, 6040 forintra kapaszkodott fel.

Az új csúcs ellenére igen kevés befektető van pénzénél azok közül, akik a nagy BUX papírokból a legutóbbi csúcson vásároltak, az osztalékokat is figyelembe véve gyakorlatilag csak az akkori két gyógyszerrészvény, az Egis és a Richter vásárlói járnak jelenleg nyerőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!