Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejelentés egy nappal követte a tájékoztatást arról, hogy az FHB-csoport, a takarékszövetkezeti integráció tagja értékesítette ingatlanos és befektetési cégét a Takarékbanknak, az integráció központi bankjának - írta az MTI.

Az FHB Jelzálogbank augusztusi jelentésében ismertette stratégiáját, ebben jelezték, hogy a tervek szerint 2018-tól tisztán jelzálogbanki funkciókkal működnek tovább, a jelzáloglevél-kibocsátásra és értékesítésre koncentrálnak, valamint az integráció és külső partnerek részére refinanszírozzák a jelzálog-hitelportfóliót.

A Diófa Alapkezelő korábban többek között a Diófa Ingatlanalap kezelője volt, ezt a funkcióját az idén júliusban adta át a Konzum Befektetési Alapkezelőnek. A mintegy 200 millió forintos alaptőkéjű Diófa kisebbségi tulajdonosai a Status Capital Zrt. (5,1 százalék) és más kisbefektetők.

Az FHB 2. negyedéves jelentésében azt közölte: a Diófa Alapkezelő által kezelt alapok nettó eszközértéke 9,2 százalékkal nőtt az előző negyedév végéhez képest. A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap nettó eszközértéke június végén megközelítette a 173 milliárd forintot és ezzel a Diófa által kezelt összes nettó eszközérték közel 38 százalékát adta. A Diófa Alapkezelő által kezelt alapok és egyéb portfoliók összesített nettó eszközértéke a félév végén 460,8 milliárd forint volt. Az alapkezelő 200 millió forinttal gyarapította a bankcsoport nyereségét.

Az FHB Jelzálogbank a második negyedévben adózás után 121 millió forint veszteséget könyvelt el az előző negyedévi 279 millió forint nyereség és a tavalyi második negyedévi 268 millió forint veszteség után.

Az FHB-csoport konszolidált mérlegfőösszege idén június 30-án 574,6 milliárd forint volt, az előző negyedév véginél 0,1 százalékkal, a 2016. június 30-i mérlegfőösszegnél 7 százalékkal alacsonyabb.

Az FHB Jelzálogbank részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!