Az igazi meglepetés, felpörgött az FHB

Az előző évinél 17,4 százalékkal magasabb eredményről jelentett ma reggel az FHB Jelzálogbank Nyrt. A lakossági hitelállomány csökkent a negyedév folyamán.
NAPI, 2009. augusztus 13. csütörtök, 08:39
Fotó:

Adózás előtt 5,8 milliárd forintnyi profitot ért el a pénzintézet, amely 17,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A swap tranzakciók valós értéke nélkül számolt adó előtti profit 7,8 milliárd forint lett, ami 2008 hasonló időszakához képest 61,8 százalékos profitbővülést jelent. Az átlagos nettó kamatmarzs 2,69 százalékról 3,05 százalékra nőtt, a negyedév folyamán a kamatmarzs 52 százalékkal bővült.

A konszolidált mérlegfőösszeg egy félév alatt 18,6 százalékkal nőtt, az emelkedés 18,6 százalék. A költséghatékonysági mutató 41,3 százalékra javult az év végi 51,7 százalékról.

A csoport így az első félévben124 forintra nőtt részvényenként, a részvényenkénti saját tőke 681 forintra hízott.

A fontosabb mutatók:Az eredményszerkezet:


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK