Az igazi Vasember beszólt - ez már neki is sok

A sokak által az igazi Vasembernek nevezett Tesla alapító Elon Musk szerint a piac többre értékeli az elektromos autókat gyártó cég részvényeit, mint amennyit megérdemelnének.
Napi.hu, 2013. október 25. péntek, 13:13
Fotó: Napi.hu

A Tesla társalapítója és vezérigazgatója, a filmbeli karakterhez való hasonlósága miatt az igazi Vasemberként emlegetett Elon Musk szerint is túlértékeltek a cég részvényei. A Financial Times tudósítása szerint a Tesla egy új londoni bemutatószalonjának megnyitóján azt mondta, véleménye szerint a cég árazása magas, magasabb annál, mint ami bármilyen jogon megilletné azt.

Tény, hogy a Tesla - amely a tervek szerint idén 21 ezer autót értékesíthet - piaci kapitalizációja eléri a 22 milliárd dollárt. Ez a fele a tavaly 9 millió autót eladó General Motors részvényárfolyam alapján számolt értékének - mutat rá a lap.

A Tesla árfolyama
Forrás:CityindexA Tesla részvények árfolyama idén megnégyszereződött, miután az eredetileg a luxusautó piacon tevékenykedő cég bejelentette, hogy három éven belül meg szeretnének jelenni autóikkal a tömeges eladásokra szánt autók piacán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK