A tegnap publikált amerikai makroadatok láttán morcossá váltak a befektetők az amerikai piacokon. A Az új munkanélküliek száma 16 hetes csúcsra emelkedett, a bérinflációs nyomás pedig a vártnál nagyobb mértékben erősödött a harmadik negyedévben. A kiskereskedelmi cégek kiábrándító híreket tettek közzé, a Target Corp. gyengécske októberi forgalomról számolt be, a Wal-Mart pedig közölte, hogy a novemberi forgalmát illetően stagnálásra számít. Ennek eredményeként utóbbi mindkét vállalat jegyzése több mint 1 százalékkal esett. A techszektor vegyes képet mutatott, az Intel a Merrill Lynch leminősítése nyomán esett, míg a Dell részvényeinek a Goldman Sachs felminősítése adott szárnyakat. A Dow Jones végül 0,1 százalékos mínusszal 12 018,54 ponton végzett, a másik két fontos index a Nasdaq és az S&P 500 gyakorlatilag stagnált.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!