A Société Générale (SocGen) csütörtök reggel eurót vásárolt forintért - a francia banknál ugyanis csekély valószínűségét látják a magyar fizetőeszköz euróval szembeni erősödését - írja a Bloomberg a bank egy londoni elemzőjére hivatkozva.

Sőt, a forint a zlotyval szembeni gyengülésére is számítani lehet, a Société Générale szerint rövid távon 69 forint fölé drágulhat a lengyel deviza.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége - amely a múlt héten érkezett Magyarországra a 2008-ban folyósított hitelprogramjának szokásos felülvizsgálatára - valamint az EU arra szólította fel Magyarországot, hogy 2011-ben a GDP 3 százaléka alá csökkentse az államháztartási hiányát - írja a Bloomberg a hvg.hu egy szerdán megjelent cikkére hivatkozva, amely a forrásokat nem nevezte meg.

A Société Générale elemzői szerint egyre nő a kockázata annak is, hogy az IMF és a magyar kormány közötti tárgyalások zátonyra futnak, ami nagyon súlyos csapást mérne a  befektetői bizalomra.

A befektetők ugyanis arra várnak, hogy a valutaalap is rábólintson Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági programjára, miután a kormánypárt képviselői június 3-án a görögországihoz hasonlították Magyarország pénzügyi helyzetét. 

A eurót csütörtök délután 5 óra után 280 forint fölé drágult, ezzel második napja tart a magyar deviza gyengülése.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!