Az INA is kutathat szénhidrogének után az Adrián

Hárman kaptak engedélyt tíz olaj- és gázlelőhely feltárására és kitermelésére az Adrián.
MTI-Eco, 2015. január 2. péntek, 14:41
Fotó: Napi.hu

Kettőre a részben a Mol, valamint a horvát kormány tulajdonában lévő INA, hétre a houstoni székhelyű Marathon Oil és az osztrák OMV konzorciuma, egyre pedig az olasz ENI és a londoni székhelyű Medoilgas kapott licencet - jelentették be a pénteki kormányülés után.

A horvát kormány arra számít, hogy a feltárási tevékenységek során mintegy 4 milliárd kunányi (171 milliárd forint) befektetés valósul meg az immár hat éve recesszióban lévő országban.

A szerződéseket az engedély kiadásától számított három hónapon belül, vagyis legkésőbb április 2-ig írják alá.

A tendert még tavaly áprilisban írta ki a kormány, és a pályázatokat október 3-ig lehetett leadni. Az olaj- és gázlelőhelyek feltárására és kitermelésére hat vállalt jelentkezett, összesen 15 lelőhelyre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK