A legnagyobb amerikai jelzálogbank az időszak során 21,3 milliárd dolláros bevételt ért el, ezen a soron már csalódást okozva a konszenzushoz képest, ám az összeg még így is 4,4 százalékos javulás éves összevetésben.

A gyorsjelentés szerint bár az ingatlanpiacon a stabilizálódás jelei mutatkoznak, a gazdaság által mutatott összkép rögös utat vetít előre.

A bank csütörtökön jelentette be, hogy 175 millió dollárt fizet peren kívüli egyezség keretében az igazságügyminisztérium által indított vizsgálat lezárásaként. Ennek során ugyanis kiderült, a pénzintézet nem a hitelképesség, hanem származás alapján állapított meg magasabb kamatokat egyes jelzáloghiteleseinek.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!