Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 4,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash üzletkötője az MTI-nek elmondta: elsősorban a Magyar Telekom több mint 4 százalékos esése miatt zárt több mint egy százalékos mínuszban a BUX index szerdán. A távközlési cég papírjai azért estek, mert a kedden benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint az internetszolgáltatásra is kiterjesztenék a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabájt adatforgalom után 150 forint lenne.

A Buda-Cash elemzője kifejtette, hogy a Magyar Telekomban kiemelkedő, 1,5 milliárd forintos forgalom volt szerdán, míg a többi papírt átlagos forgalom mellett adták-vették.

Sőre Balázs elmondta, hogy a BUX alulteljesítő volt a nyugat-európai indexekhez képest, és nemcsak a Magyar Telekom, de - bár kisebb mértékben - a többi nagy papír is gyengült.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Richter árfolyama a 3800 forintos támasz szint alá csökkent, így érdemes figyelni az árfolyamára, mert a következő szint, ami "megfoghatja", 3600 forint.

A Mol 45 forinttal, 0,38 százalékkal 11 715 forintra csökkent, 254,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 29 forinttal, 0,71 százalékkal 4030 forintra esett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 14 forinttal, 4,02 százalékkal 334 forintra gyengült, forgalma 1,6 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 47 forinttal, 1,22 százalékkal 3793 forintra csökkent, a részvények forgalma 727,4 millió forintot ért el.

A BUMIX 1458,39 ponton zárt szerdán, ez 2,56 pontos, 0,18 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!