Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A belügyminisztérium közlése szerint februárban a horvát rendőrség tudta nélkül vonták vissza ideiglenesen a Hernádi Zsolt elleni körözési parancsot, mert erre tett javaslatot az Interpol belső adatellenőrző bizottsága (CCF).

Miután a Hernádi Zsolt elleni nemzetközi körözést felfüggesztették, az Interpol zágrábi irodája adatigénylési kérelmet kapott a CCF-től, hogy a CCF véglegesen dönthessen róla, hogy az Interpol nemzetközi szinten körözni kezdi-e Hernádi Zsoltot. A kért információt elküldték a CCF-hez, a döntés június elejére várható - nyilatkozta pénteken Jelena Bikic a belügyminisztérium szóvivője a Hina hírügynökségnek.

Hernádit azzal vádolják, hogy tízmillió euró kenőpénzt fizettetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek azért, hogy az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogai a Molhoz kerüljenek.

Az ügyben a horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) március 31-én emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. A zágrábi megyei bíróság hétfőn, június 9-én dönt róla, hogy elutasítja, elfogadja, vagy véglegesítésre visszaküldi az ügyészségnek a vádiratát. A bíróság valószínűleg azt az indítványt is megvizsgálja, hogy Hernádi Zsolt távollétében folytassák le az ellene indult eljárást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!