A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones 0,40, az S&P 500 0,30, a Nasdaq pedig 0,10 százalékos emelkedéssel fejezte be a keddi kereskedési napot. A nap elején az európai makrogazdasági adatok hatására az indexek lefelé indultak, azonban az amerikai ingatlanpiacról szóló pozitív hírek végül felfelé hajtották a mutatókat.

A Nasdaq október eleje óta nem járt a mostani, 2011,31 pontos magasságban.

A UBS - miután az elmúlt nyolc negyedév során hetedszer is veszteséget jelentett - 7,6 százalékkal hétfői záróára alatt fejezte be a napot. A Bank of America 2,1, a Travelers 2,8 százalékos emelkedéssel járult hozzá a Dow eredményéhez.

Az ipari szektorból a Caterpillar tudott növekedni, részvényeinek árfolyama 6,1 százalékot szárnyalt, a társaság bejelentése szerint komoly fejlődési potenciált jelenthet számára a gazdasági fellendülés.

A PepsiCo-papírok 5,1 százalékkal magasabb értéken forogtak a nap végén, miután a két legnagyobb palackozóüzem, összesen 7,8 milliárd dolláros megvásárlását jelentette be, az érintett Pepsi Bottling Group 8,5, a PepsiAmericas 9 százalékkal zárt magasabban.

A PPL áramszolgáltató vállalat veszteséges második negyedévről számolt be, részvényeinek árfolyama 13 százalékkal süllyed a hétfői zárás alá. A mezőgazdasági óriás Archer Daniels Midland 5,2 százalékot zuhant, negyedéves, 83 százalékos profitcsökkenésről szóló bejelentése után.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!