Wen Jiabao arról beszélt, hogy a világ fellendülése lassú és egyenetlen lesz, vagyis ezúttal az ázsiai hírek inkább bizonytalanságot szültek. Az ázsiai hírek megnövekedett jelentőségét csak aláhúzta Tim Geithner pénzügyminiszter megnyilatkozása, aki azt mondta, "Ázsia vezeti a világ fellendülését". A kiskereskedelmi szektor is emelkedik, köszönhetően a Wal-Mart és a Kohl kedvező számainak, igaz, előbbi óvatosságra intett az ünnepi szezon kilátásait illetően. A technológiai szektorban a HP gyengült, a felvásárlási célpontként megjelölt 3com viszont szárnyal, és inább ez a jellemző a szektor egészére is. A kereskedés első órája után a Dow emelkedés és gyengülés határán lavíroz, a Nasdaq 0,3, az S&P 500 index pedig 0,1 százalékkal emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!