Az írek emelik Európa tőzsdéit

Változatlanul felfelé ívelő pályán voltak a főbb európai tőzsdeindexek a kereskedés első órájában. A befektetők bizakodóbbá váltak az ír adósságválság megoldását illetően, miután az Európai Unió pénzügyminiszterei megállapodtak Írország támogatásában a Nemzetközi Valutalap, valamint Svédország és Nagy-Britannia bevonásával. A legnagyobb mértékben a bankok részvényeinek az árfolyama emelkedett.
MTI-Eco, 2010. november 22. hétfő, 10:18
Fotó:

A vezető európai részvények FTSEurofirst 300-as indexe 0,6 százalékkal 1109,23 pontra emelkedett. Az FTSE-100 szintén 0,6 százalékos, a DAX-30 0,72 százalékos, a CAC-40 0,76 százalékos emelkedésben volt. Reggel a három mutató 0,68-0,73 százalékos erősödéssel kezdte a napot. A legjobban a banki részvények teljesítenek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK