A végére fölkanyarodott Amerika az esésből, a leggyengébben szereplő bankszektor azonban maradt mínuszban és a hangulat szempontjából fontos General Motors 34 dolláron zárt, egy dollárral a kibocsátási ár felett.

A dollárerősödés megállt az amerikai kereskedés végén. Az 1,3620 körüli tegnap esti értékről ma reggelre 1,3530-ig esett az eurusd árfolyam az ázsiai tőzsdék gyengülésével párhuzamosan, de mostanra 1,3560-ra emelkedett a keresztárfolyam. A határidős részvényindexek 0,6 - 0,8 százalékos mínuszt mutatnak.

A forint gyengült: az euró/forint 275,5 fölött kezdi a napot, egy svájci frank 205 forint ma reggel.

A BUX sorsa az ír nép kezében van - hangsúlyozta Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője. Hatalmas nagy globális makrokereskedés folyik, ha éppen megmentenek egy országot, akkor örülünk, ha az az ország mégsem akarja, akkor nem örülünk. 
A két legérdekesebb hír, hogy rekordot döntött Amerikában a bennfentes eladás aránya, illetve, hogy a Fed lett az amerikai államkötvények legnagyobb tulajdonosa, leelőzve Kínát. 
A világ gazdasági és politikai elitje teljesen megbolondult, nem gondol arra, hogy mi lesz tíz év múlva - tette hozzá Farkas.  
A BUX teljesítménye ma csak attól függ, hogy Írországból éppen jó hír, vagy rossz hír érkezik. Látszik a BÉT mini forgalmából is, hogy senki sem ért semmit, kiszáradt a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!