Az írek mozgatták a forintot

Miután még mindig kísért az adósságválság réme Európában, az euró mozgását követve a forint is gyengült kedden.
NAPI, 2010. november 16. kedd, 16:53
Fotó:

A magyar fizetőeszköz a mélypontját délután fél öt körül érte el 277,60 forintos euróárfolyammal, miután a délelőtti javuló német üzleti hangulatot mutató ZEW index miatti pozitív hangulatot - magyar idő szerint - délután egy vártnál rosszabb amerikai ipari adatnak sikerült elrontania - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.


Emellett a piaci hangulatban még mindig tükröződik az ír, görög és portugál adóssággal kapcsolatos bizonytalanság. Az árfolyamokat leginkább az ír segélycsomag előkészületeiről, illetve azok cáfolatáról szóló hírek mozgatják. A befektetői figyelem középpontjában most az euróövezeti pénzügyminiszterek csúcstalálkozója van, ahol az ír segélycsomagról születhet döntés.


Az euró árfolyam is ennek függvényében az 1,3600 dolláros jegyzés körüli szinteken mozgott egész nap, délután egy euró ért 1,3553 dollárt adtak.


A régióban leginkább a lengyel zloty teljesített alul, a kora reggeli 3,93 zloty körüli euró jegyzésekről délutánra 3,95 fölé emelkedett, amely Ruzsonyi szerint a piacok által a jövő hétre várt jegybanki kamatemelés szükségességét cáfoló nyilatkozatnak tudható be.


A dollárt kedden délután 204,50 forinton jegyezték, míg egy svájci frankért 207 forintot adtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK