Az LSE hétfői közleménye szerint közgyűlésen a szükséges 75 százalék helyett a részvényesek 99,89 százaléka szavazott az egyesülés mellett. Az egyesüléshez még az illetékes felügyeleti hatóságok beleegyezése is szükséges.

Az LSE és a Deutsche Börse vezetősége márciusban állapodott meg a mintegy 25 milliárd eurós egyesülésben. Az egyesülés úgy menne végbe, hogy mindkét tőzsde egy holding tulajdonába kerül. A londoni székhellyel tervezett holding társaságban a Deutsche Börse rendelkezne 54 százalékkal. A londoni és a frankfurti értékpapírpiacok napi működése a megszokott módon zajlik tovább.

A holding június elején tett ajánlatot a Deutsche Börse részvényeseinek, akiknek július 12-ig van lehetősége részvényeiket a holding részvényeire átváltani. A DB nem tartott részvényesi közgyűlést az egyesülésről. A fúzió abban az esetben valósulhat meg, ha a DB részvényeseinek legalább 75 százaléka él az átváltás lehetőségével.

A Brexit-szavazás azonban bonyolított a helyzeten és kétségessé tette a fúzió eredeti tervek szerinti végrehajtását. Június 24-én a két tőzsde közös közleményben fejezte ki elkötelezettségét a terv végrehajtása mellett. Bejelentették egyúttal azt is, hogy bizottságot állítottak fel a Brexit által előállt új helyzet és a lehetőségek felmérésére. A Wall Street Journal értesülése szerint a bizottság megvizsgálja a holding tervezett londoni székhelye áthelyezésének a lehetőségeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!