Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Jelentős régiós hatás nélkül a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntése, valamint az azt kísérő elemzői kommentárok miatt rekedhetett meg az európai uniós deviza a 244 forintos szint közelében, ahol a keddi bankközi kereskedés során is tartózkodott. Az euró/forint kurzusa egész nap a 243,75-244,15-ös sávban mozgott. Az MNB hétfői nyilatkozata a forintot ugyan nem, az állampapírok hozamait azonban sikeresen meglódította; a jegybank szerint a forint árfolyama nem játszott közre döntő súllyal a legutóbbi kamatdöntésben - számolt be Geszti Pál, az ING bank üzletkötője. A szakember szerint a monetáris tanács kijelentését Király Júlia, az MNB alelnöke keddi nyilatkozatában enyhíteni próbálta, amikor azt mondta: bár az MNB kitart korábbi monetáris szigora mellett, ám ez a forint megfelelő árfolyama mellett nem feltétlenül jelent újabb kamatemelést. A forint némiképp gyengült a dollárral és a svájci frankkal szemben a nap folyamán; a délelőtti 154,80-as szintről a dollár árfolyama 155,30-ig emelkedett, míg a svájci frank árfolyama mindössze 0,3 forinttal 150,80-ra módosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!