Az MSCI beemelte Kínát az EM-indexbe

Beemelte a kínai belső piacon forgó, A-osztályú részvényeket a világ feltörekvő részvénypiacainak árfolyam-alakulását mérő indexébe az MSCI. Az argentin és a szaúd-arábiai részvények viszont nem kerültek be a fejlődő Európa, Délkelet-Ázsia és Latin-Amerika részvénypiacainak teljesítményét tükröző mutatóba.
Dzindzisz Sztefan, 2017. június 21. szerda, 07:55
Fotó: Reuters

A Morgan Stanley Capital International (MSCI), a világ egyik legnagyobb befektetési szolgáltatója kedd este jelentette be a feszült figyelemmel várt döntést. Kína az előző három évben rendre elbukott ezen a vizsgán - írja az MTI.

Az MSCI-indexek a világ legelfogadottabb benchmarkjai, amelyeket viszonyítási alapként fogadnak el a különböző befektetési alapok, és saját portfólióikkal követnek. Az, hogy a kínai A-osztályú részvények bekerültek a feltörekvő piaci (EM-) indexbe, tíz év alatt akár 400 milliárd dolláros tőkebevonást is eredményezhet a szárazföldi kínai tőzsdéken. (Erről itt írtunk korábban.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK