Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerződést Christopher Mattheisen vezérigazgató és Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes, illetve az EIB részéről Baranyay László alelnök írták alá. A Magyar Telekom a 200 millió euró (közel 60 milliárd forint) értékű hitelt a Deutsche Telekom AG-n mint pénzügyi közvetítőn keresztül veszi fel az EIB-től. A hitel forintban denominált, futamideje 5 év.

A hitelfelvétel célja Magyar Telekom távközlési hálózatainak korszerűsítése és további fejlesztése. A hitelből finanszírozott hálózatfejlesztési projektek megvalósítására a 2014-2016 közötti hároméves időszakban kerül sor. A projektek keretében a lefedettség növelése mellett sor kerül a vezetékes és mobil hálózatok kapacitásának bővítésére, továbbá az érintett informatikai rendszerek fejlesztésére.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója az esemény kapcsán elmondta: "A vezetékes és mobil szélessávú piacon erős vezető pozíciót értünk el szolgáltatásaink minőségének és innovatív termékkínálatunknak köszönhetően. A következő években megvalósuló hálózatfejlesztéseink elősegítik a vezetékes és mobil szolgáltatások konvergenciáját, és lehetővé teszik az adat- és multimédia szolgáltatások iránti gyorsan növekvő piaci igények kielégítését. A korszerű távközlési hálózatok megnövelt lefedettsége jelentősen kibővíti a Magyar Telekom egyedülálló integrált szolgáltatásportfoliójának elérhetőségét. A fejlett szélessávú infrastruktúra további bővítése hozzájárul az ország versenyképességének javításához és a digitális esélyegyenlőség növeléséhez is."

Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: "Az EIB-vel hosszú évek óta fennálló kapcsolatunkban egy újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk. Ez az ügylet is bizonyítja, hogy tovább folytatódik a Magyar Telekom, a Deutsche Telekom és az EIB közötti sikeres együttműködés, amely az újabb hálózatfejlesztési projekteknek köszönhetően további előnyöket biztosít a magyar infokommunikációs piacnak, a fogyasztóknak és a nemzetgazdaság egészének is."

Baranyay László, az EIB magyarországi hitelügyletekért felelős alelnöke így nyilatkozott: "Az EIB hitele elősegíti, hogy jelentősen emelkedjen a magyar lakosság nagy sebességű vezetékes és mobil szélessávú lefedettsége. A korszerű és nagysebességű távközlési szolgáltatások elérhetősége létfontosságú a magyar gazdaság fejlődése és az ország lehetőségeinek kihasználása szempontjából, különösen a vidéki térségekben."

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!