Az MTelekom 74 forintos osztalékot fizetne

A jelenlegi árfolyamra vetítve 9 százalékot fial a papír.
NAPI Online, 2008. március 18. kedd, 13:23
Fotó:

A Magyar Telekom igazgatósága a 2007. gazdasági év után részvényenként 74 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

A javaslat szerint ez a minden 100 forint névértékű törzsrészvény után járó osztalék összhangban van a társaság stabil pénzügyi helyzetével és az erős 2007. évi készpénztermelésével. A kiadott közlemény úgy fogalmaz, hogy az osztalékpolitikával összhangban a Magyar Telekom célja továbbra is értékteremtő akvizíciók végrehajtása, miközben az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített aránya) a 30-40 száazlk közötti céltartományban kívánja tartani.

A Magyar Telekom 2008. április 25-én tartja éves Rendes közgyűlését.

A Telekom-részvények negyed kettő tájban 2 százalékos többlettel 817 forinton álltak a BÉT-en.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK