Nyitást követően az eladók kerültek túlsúlyba a tengerentúli tőzsdéken, a Dow nap végére 0,4, a Nasdaq 0,1 százalékos veszteséget gyűjtött össze, miközben a S&P 500 stagnált. Egy hónapja nem látott mértékben emelkedett az olajár, a 3,5 százalékos ugrás jót tett az olajrészvényeknek, miközben lesiklópályára küldte a szállítmányozási vállalatok papírjait. Felerősödtek emellett a kamatemelési félelmek, szakértők szerint a FED a jövő héten zsinórban 15-dik alkalommal is emelheti a mutatót. A jelenleg 4,5 százalékon álló kamat piaci szereplők szerint májusig 5 százalékra emelkedhet. A UBS felminősítésének köszönhetően jelentősen emelkedett a Yahoo árfolyama, miközben az Adobe Systems megúszta kisebb veszteséggel, miután a szoftverfejlesztő csökkenő nyereségről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!