Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Japánban a Nikkei-225 indexet emellett segítette a gyengülő jen is. A mutató 0,36 százalékos pluszban zárt. Emelkedett az ausztrál S&P/ASX-200 index és a szingapúri tőzsde is. Dél-Koreában a Kospi index 0,02 százalékkal esett, a tajvani tőzsde pedig csaknem 1 százalékkal.

A kínai indexeket profitkivétel vitte mínuszba az elmúlt napok ralijai után. A tokiói záráskor még nyitva tartó kínai részvénypiacok közül Hongkongban a Hang Seng mutató 0,36 százalékkal esett - miután csütörtökön 9 hónapos csúcsot ért el -, a sanghaji összetett index pedig 0,26 százalékot romlott.

Elemzők szerint kissé rányomta a bélyegét a kereskedésre az amerikai kamatemeléssel kapcsolatos bizonytalanság. Noha a piacok nagyon várják Janet Yellennek, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének jövő pénteki felszólalását Jackson Hole-ban, a szakértők figyelmeztettek: a jegybankár aligha fog egyértelmű jelzést adni erről. Leginkább az valószínű, hogy beszédében vegyesen fognak szerepelni az amerikai gazdaság kilátásai szempontjából derűlátásra és borúlátásra okot adó körülmények.

Az általános érzület ma a piacon az, hogy idén már csak egy kamatemelés lesz, decemberben, de a világ jegybankjai folytatják a laza monetáris politikát, ami kedvező a részvénypiacoknak - mondta Andrew Chow, a szingapúri UOB Kay Hian brókerház igazgatója.

A kőolaj ára továbbra is kéthavi csúcs közelében járt, és tovább nőtt. Péntek reggel az északi-tengeri Brent fajtából egy hordó (159 liter) 51,05 dolláron forgott, 16 centtel, 0,31 százalékkal magasabban mint csütörtökön. Az amerikai WTI fajta hordója 48,60 dollár körül forgott, ez 0,75 százalékos emelkedés.

Az arany árfolyama a héten először gyengült kissé, de így is nagyjából egy százalékot erősödött a hét eleje óta. Reggel fél nyolckor kicsivel 1350,00 dollár alatt forgott egy uncia (31,1 gram) az azonnali piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!