Az olajár húzta a Dow-t

A 2 százalékkal feljebb kúszó olajár húzta magával hétfőn az amerikai blue chipeket,
Napi Gazdaság Online, 2006. április 11. kedd, 08:06
Fotó:

A Dow Jones 21,29 ponttal 11 141,33 pontra, a Standard & Poor's 500-as indexe 1,12 ponttal 1296,62 pontra emelkedett, a Nasdaq viszont 5,75 ponttal 2333,27 pontra csökkent.
Az olajár iráni atomprogrammal kapcsolatos aggodalmak miatt a nap folyamán 2 százalékkal, 68,74 dollárra emelkedett, aminek szokás szerint az olajcégek örülhettek: az Exxon Mobil részvényárfolyama 1 százalékkal, a Chevroné 1,8 százalékkal emelkedett. A Boeing kurzusa 1,5 százalékkal történelmi csúcsra ugrott, az elemzők ugyanis a farnboroughi nemzetközi légikiállításon való szerepléstől komoly megrendelésekre számítanak. A nap vesztesei közé tartozik a Wal-Mart, amelynek részvényárfolyama 0,7 százalékkal csökkent, miután a Morgan Stanley lerontotta a cég profitprognózisát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK