Az olajár nőtt, New York esett

Kedvezőtlen vállalati gyorsjelentések, valamint az ismét növekvő olajár hatására estek a hétfői kereskedés végére a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
Sebők Miklós, 2005. július 26. kedd, 07:54
Fotó:

A cégek közül elsősorban a Xerox Corp. teljesítménye keltett csalódást a Wall Streeten, annak ellenére, hogy ha nem is a várt mértékben, de növelni tudta profitját. A 35 centes emelkedéssel hordónként már ismét 59 dollárba kerülő olaj szintén aggodalmat keltett a növekvő energiaköltségek miatt.
A Dow Jones 0,51 százalékos eséssel 10 596,48 ponton zárt. A Standard & Poor's 500 0,38 százalékot vesztett péntekhez képest, míg a Nasdaq Composite 0,6 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK