Az olasz szavazásra várva emelkedett Európa

A hétfői esés után korrigáltak a vezető európai tőzsdeindexek, az olasz költségvetési szavazáson többségét elvesztő olasz kormány hírére viszont lefordultak kissé. Végül az FTSE-100 1, a DAX 0,55, míg a párizsi CAC-40 1,3 százalékos pluszban búcsúzott.
NAPI, 2011. november 8. kedd, 18:36
Fotó: Napi.hu

A görög koalíciós kormány megalakulása kapcsán kilátásba helyezett 8 milliárd eurós hitelrészlet folyósítás kilátásba helyezése emelkedést hozott a hellén tőzsdén is, az ASE Composite 2,4 százalékkal emelkedett, míg a National Bank of Greece 7,2 százalékkal drágult.

Az árfolyammozgás alakulásában több gyorsjelentés is kivette a részét. A pénzügyi szektor szereplői közül két nagyágyú is kedden tetté közzé számait. A Societé Générale jegyzése közel 7,3 százalékkal került feljebb. Tette ezt annak ellenére, hogy a második legnagyobb francia bank negyedéves eredményének 31 százalékos visszaeséséről, valamint lefújta a 2011-es osztalékfizetést is. A SocGen húzta magával szektortársait is, a BNP Paribas 1,8, a Credit Agricole 0,8, míg az AXA 2,1 százalékkal drágult.

A szintén jelentő Lloyds Banking Group 4,4 százalékkal erősödött, miután bejelentette, jelentősen csökkent rossz hiteleinek aránya, valamint nagy tételben értékesített fő tevékenységéhez nem kapcsolódó eszközöket.

Esett viszont a Munich Re, a viszontbiztosító 1,2 százalékkal gyengült eredményének 63 százalékos visszaeséséről szóló gyorsjelentését követően. Az értékesítései terén történetének legerősebb októberéről beszámoló BMW részvényei 0,76 százalékkal kerültek feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK