Az olaszokra figyeltek a tőzsdék - ez lett az eredménye

Mínuszban fejezték be a napot a vezető európai tőzsdemutatók hétfőn - írja az MTI. A befektetők hangulatát egyebek mellett az olasz kormányalakítás fejleményei határozták meg.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 14. hétfő, 18:47
Fotó: Shutterstock

A londoni FTSE 100 index és a frankfurti DAX mutató egyaránt 0,2 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,02 százalékkal zárt a pénteki záróértéke alatt. Az olasz FTSE MIB ezzel szemben 0,3 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 indexe 0,02 százalék emelkedéssel, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,06 százalék gyengüléssel zárt. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékot esett.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,10 dollár (1,43 százalék) erősödéssel, 78,22 dolláron állt, a WTI pedig 0,2 dolláros (0,3 százalékos) drágulást követően 70,90 dolláros jegyzésnél járt.

Ugyanekkor New Yorkban a DJIA indexe 0,6 százalék, a Nasdaq 0,5 százalék, az S&P 500 tőzsdeindex pedig 0,3 százalék erősödést jelzett.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK