Az OMV elismerte: nem megy a Mol-ügylet, de később javíthatnak az ajánlaton

Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer szerdán elismerte, hogy a jelenlegi körülmények között cégének nincs kilátása sikerre a Mol felvásárlására indított kísérletében, de hozzátette, hogy nem sürgős az ügy, és később javíthatják az ajánlatot - idézte a Reuters hírét az MTI.
NAPI Online, 2007. október 17. szerda, 14:31
Fotó:

A Molért részvényenként nem hivatalosan kínált 32 ezer forint marad az OMV ajánlata, de "soha nem mondjuk, hogy soha", válaszolta Ruttenstorfer egy kérdésre, amely azt firtatta, hogy nem gondolkodnak-e az ajánlat emelésén.

A küzdelem akár három évig is elhúzódhat, és természetesen az árajánlatot is felül kell majd vizsgálni, ha és amennyiben elhárulnak az akadályok a Mol megvétele elől, foglalta össze Ruttenstorfer mondanivalóját a Reuters hírügynökség, a hírügynökség szervezte, bécsi befektetési konferenciáról beszámolva.

Az OMV nem érzi sürgetőnek a továbblépést, jóllehet nagyon elkötelezett az egyelőre nem hivatalos ajánlata mellett.
De nem tudunk egyedül előbbre jutni - mondta Ruttenstorfer, hozzátéve, hogy a Molba való betársulást a Mol oldalán akadályozó alapszabályi, törvényi és részvényesi problémákkal kapcsolatban "Brüsszelnek és a független részvényeknek kell dönteniük".

Elmondta, hogy az OMV jelenleg nem lát más, nagyobb méretű felvásárlási célpontot Közép-Európában a Molon kívül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK