Az OMV tiltakozik

A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) piacbefolyásolás tilalmának megszegése miatt 25 millió forintra bűntette az OMV-t, az olajcég természetesen felháborodásának adott hangot.
NAPI Online, 2007. szeptember 28. péntek, 16:49

Az OMV tiltakozik mint az eljárás, mind a 25 millió forintos bírság ellen. Az olajcég közlése szerint az OMV szeptember 26-án délelőtt 11-kor magyar nyelven kapott egy levelet, melyben a PSZÁF tiltott piacbefolyásolás ügyében indított vizsgálatáról értesítette. Ebben a felügyelet délután fél 5-ös határidővel felkérte az OMV-t, hogy tisztázza magát. A társaság jogászai haladékot kértek a PSZÁF-tól, amit nem kaptak meg, ellenben 100 000 eurós bírság megfizetésére kötelezte a céget a felügyelet. Az OMV az eljárás ellen tiltakozik, továbbá visszautasítja az a feltételezést, hogy az általa kidott szándéknyilatkozattal - melyben feltételekhez kötött, 32 000 forintos ajánlatot tett a Mol részvényeseinek - manipulálni akarta volna a tőzsdei árat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK