Az Opimus-részvényesek nem fogadták el a Konzum ajánlatát

Egyetlen részvényes sem fogadta el a Konzum PE Magántőkealap kötelező nyilvános vételi ajánlatát az Opimus Group Nyrt. részvényeire az annak elfogadására nyitva álló határidőig, ami május 26-án járt le - tette közzé az Opimus pénteken a BÉT honlapján.
Domokos Erika, 2017. május 26. péntek, 15:48
Fotó: Napi.hu

Az ajánlattevő és a vele összehangoltan eljáró személyek tulajdonát képező, illetve a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásától függően tulajdonába került részvények száma a kötelező nyilvános vételi ajánlat Magyar Nemzeti Bank (MNB) általi jóváhagyását követően nem változott - áll a közleményben.

A Konzum PE Magántőkealap részvényenként 45,38 forintot fizetett volna az Opimus-részvényekre. Az ajánlati ár, amely megegyezett az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával, 14,336 milliárd forintra értékelte a 7,898 milliárd forint jegyzett tőkéjű céget.

Az Opimus - amelynek egyik leánycége, az Opimus Press birtokolja a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot és vidéki lapokat kiadó Mediaworks kiadóvállalatot -, valamint a Konzum Nyrt. - amelynek érdekeltségébe tartozik az ajánlattevő Konzum PE Magántőkealap - március 3-án jelentette be, hogy hosszú távú stratégiai partneri együttműködést terveznek.

Opimus Group Nyrt. részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, a csütörtöki kereskedést 47 forinton zárták, az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 74 forint, a legalacsonyabb 11 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK