A kibocsátási ársáv alján sikerült csak értékesítenie Hong Kongban részvényeit első nyilvános részvénykibocsátása során a luxuscikkeket gyártó olasz Pradanak, így a társaságnak csak 2,14 milliárd dollár értékben sikerült értékesítenie részvényeit, ez ötödével kevesebb az ársáv tetején remélt 2,6 milliárd dollárnál. A Prada részvényeinek 16,5 százalékát adta el a kibocsátás során, a kialakult árazás 13 milliárd dollárra értékeli a céget. Az eladási ár az idénre várt eredményekkel számolva 23-as P/E-t jelent, ami a Financial Times tudósítása szerint prémium árazás a luxuscikkeket előállító társaságok részvényeihez képest( a Burberry 22,3-as, a Hugo Boss 16,7-es P/E mellett forog a tőzsdén). A kisbefektetők részéről lanyha volt az érdeklődés a kibocsátás során, az intézmények viszont háromszorosan túljegyezték azt, így ők vitték el a felkínált mennyiség 95 százalékát.

A tudósítás szerint az, hogy a részvények csak az ársáv alján kellettek annak is köszönhető, hogy a néhány nappal korábban bevezetett Samsonite részvények 8 százalékot forogtak az árazáskor kibocsátási árfolyamuk alatt, s ez sokaknak elvette a kedvét a jegyzéstől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!