Az orosz rubel február közepi mélyponton az euróval szemben

Az orosz rubel árfolyam február közepi mélypontra került az euróval szemben kedden délelőtt, követve a kőolaj világpiaci árának alakulását.
MTI, 2015. augusztus 18. kedd, 11:28
Fotó: Reuters

Az euró 73 rubelre, február 13. óta a legmagasabb szintre drágult röviddel fél 11 előtt, ami 43 kopejka erősödés a hétfői záróértékhez képest. Az euró idei csúcsa 78,6 rubel volt, ezt január végén érte el, a mélypont pedig április 15-én volt 53,06 rubellel.

Kedd délelőtt a dollár árfolyama 29 kopejkával, 65,8 rubelre erősödött.

A rubel árfolyama mindig nagy mértékben kötődött a nyersolaj világpiaci ármozgásához. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára percekkel fél 11 előtt 63 cent (1,28 százalék) csökkenéssel, 48,46 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.08.18 13:37

Ez az, drágul az import, olcsóbb export.

Még az olaj ára is csökkenhet.

A népélelmezési cikkek is nyilván (!!!) sokal olcsóbbak lesznek.

Ahogy szokatk ilyenkor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.08.18 12:06

..drágul az importjuk ,majd veszik a hazait ...,termelni kell jó árukat !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html