Az összes minisztérium felmondja szerződését a Magyar Telekommal

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön.
MTI, Napi.hu, 2015. december 17. csütörtök, 13:52
Fotó: Napi.hu

A kabinet szerdai ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel. "A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes" - közölte Kovács Zoltán az MTI-vel. Elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de "mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen".

Ezért a Telekom döntése után a kormány arra utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel meglévő telekomos előfizetői szerződéseiket - tájékoztatott Kovács Zoltán. Hozzátette: van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél. (Magyarán döntés valószínűleg nem érinti a több tízmilliárd forintos szélessávú internet hálózati fejlesztéseket.)

A Vodafone a nyerő
A mintegy ezer költségvetési és a központosított közbeszerzési rendszerhez önként csatlakozó szervezetek számára a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) 2013 december végén két évre, 2015. december 31-ig szóló, 4,5 milliárd forint plusz áfa értékű keretmegállapodást kötött mobil távközlési szolgáltatások beszerzésére a három szolgáltatóval, a Magyar Telekommal, a Telenorral és a Vodafone-nal. A magyar kormány azonban 2014 februárjában azonnali hatállyal a Vodafone-hoz szerződtette a költségvetési szerveket. A keretösszeg a KSZF honlapján elérhető adatok szerint még nem merült ki, a teljesülés a legutóbbi frissítés szerint 2,6 milliárd forintnál tart.

A Magyar Telekom azért bontotta fel szponzorációs szerződését az énekessel, mert - mint közölték - nem tartják összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportjuk hitvallásával és értékrendjével. Előzőleg Kovács Ákos az Echo TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy mit gondol a nők családon belüli, illetve társadalmi szerepéről.

A hírre esésnek indultak a Magyar Telekom részvényei a Budapesti Értéktőzsdén. A korábban 405 forint körül járó árfolyam néhány perc leforgása alatt nagy forgalommal 400 forintig esett. Ezzel az általánosan kedvező tőzsdei hangulatban kora délutánra az egyetlen csökkenő árfolyamú nagy részvény lett a BÉT-en.

Frissítés: Mégsem olyan kemény a kormány

Látva a három százalékos esést a tőzsdén, Kovács Zoltán kormányszóvivő kiegészítette az MTI-nek adott nyilatkozatát bő egy órás késéssel: " Ezért a Telekom döntése után a kormány arra utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel meglévő telekomos előfizetői szerződéseiket - tájékoztatott Kovács Zoltán, aki később hozzátette: a mobilinternet-előfizetéseket mondják fel. A kormány és a Telekom partnerségi megállapodását nem érinti a lépés - közölte."

Megdöbbentek a németek
A Magyar Telekom a Deutsche Telekomé, amelynek valamivel több mint 31 százaléka a német állam tulajdonában van. A magyar kormány a német államnak sem szólt előre - írja a 444.hu. A portál szerint a budapesti német követségen tőlük értesültek először a bejelentésről, és először nem is akarták elhinni, hogy ez megtörtént. Egyelőre se a Telekom, se a német kormány nem reagált hivatalosan a kormány lépésére.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemvagyok1, 2015.12.20 15:03

@lauda:
Legyen szíves utánanézni annak, hogyan válnak meg a szponzorok a szponzoráltjaiktól, akár EU-ban, akár USA-ban vagy bárhol világon, ha a szponzorált olyat tesz vagy mond, ami nem felel meg a szponzornak elvárásainak vagy arculatának.
Segítek: gyorsan és határozottan, ahogy Telekom is tette ezt,
Itt a kormányzati szintű bosszú oka annyi, hogy Ákos nagy Orbán kedvenc és nem a CBA lépte ezt meg.
Csak tapsoljon nyugodtan annak ,hogy kormánya ugyanazt teszi, mint amit a Telekom is tett... nem hiszem el azt, hogy van, aki ezt nem látja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.12.20 14:20

@MLB2014:
Két választ adok erre:

1. Nem.
2. Kedves szavaid miatt törlésedet kérem.

As usual.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.12.20 13:23

@lauda:

Hát nyilvánvalóan a liberálisok nem bítrják elvisleni a családot, mert azt szét akarják rombolni.

A család náluk két férfi vagy két nő.

Nem is tudják, hogyan születik a gyerek.

A csipő szélessége pedig mindent eldönt. Kivéve, ha nem elég széles a nő csípője, mert akkor nehéz szülnie - de mogoldja helyette a szélesebb csípőjű férfi-párja.

A nőnek pedig nem kell dolgoznia - otthon kell maradnia a három K jegyében.

újra.

Ameddig szükség volt a munkájár a( háborúk, újjáépítések, munkaerőhiány esetei ), addig jó volt.

Most azonban ránőnek a pénisz-irígységük célpontjaira és már ameriaki elnökök akarnak lenni.

Ha már volt női kormányfő Angliában és voltak/vannak núi uralkodók is.

Te meg az Ákos meg a Kövér meg a magyar neonáci propaganda-minisztérium. mondjátok el otthon az asszonynak, hogy maradjon kussba, szűljön gyereket és ti - munkanélküliek és nyugdíjasok - majd jól megteremtitek a megfelelő körülméyneket nekik és a gyreekeknek ( akik közül Európában a legtöbben éppen a mi szép hazánkban éheznek ).

Mondjátok meg azt is: ne járjatok iskolába, egyetemre, emrt nem kellettek, meg azt is: ne is gondolkozzatok, ti a férfiakért vagytok - és kuss a nevetek.

Kövér Ákos ( meg te is ) ezt állítjátok - és csodálkoztok, hogy vannak, akik ezt az avitt, szemét álláspontot nem szeretik.

Liberálisok, keresztények, antiliberálisok, fériak és nők.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nitro, 2015.12.18 13:54

Az udvari dalnokot nem hajlandó tovább a kifizetési listán tartani a Telekom, ez büntetéssel jár. A jaffa-droidok meg ezt is tíz körömmel védik.
És vannak az udvari futballisták, az udvari bankárok, az udvari ingatlanfejlesztők, az udvari gázszerelők, az udvari disznótenyésztők, az udvari útépítők, az udvari bányászok, az udvari bortermelők, az udvari lámpagyújtogatók, az udvari sajtkészítők, az udvari kormánybiztosok, az udvari államtitkárok és azok helyettesei, stb és megannyi udvari bolond.
Jó lesz ha neki álltok szaporodni, hogy 2018-ban elegen legyetek. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2015.12.18 09:51

Eszement hisztéria keltés!!! A balliberálisok színt vallottak, ők nem ismerik a család, a szeretet, a gyermek fogalmát. részben meg is értem őket!!! Akik nem természetes párkapcsolatban élnek nem akarom őket megsérteni , de , hogy gondolják a gyermekvállalást. Két egynemű nem képes a gyermek áldásra.
Nem vagyok Ákos rajongó sem ellene, de ha a férfi nem képes lenne gyermeket kihordani , valószínűleg más fizikai adottságai lennének!!!
Jelen tudásunk szerint csak a nők képesek a gyermek fogantatására és kihordására.
Az , hogy a nők csípője szélesebb , a törzsfejlődés során így alakult ki , nincs ezzel semmi gond!!!
A Telekom , ha úgy gondolta , hogy Ákos kinyilvánulását nem tudja elfogadni , és szerződést bont vele szíve joga, de nem számolt a következményekkel.Nálunk szólás szabadság van , mindenki azt mond amit akar, ezt támasztják alá bizonyos kommentek is.
Ha megakartak válni Ákostól tehették volna kulturáltan Európa módra.
Az , hogy a fagyi vissza nyalt , hát nyeljék le a békát , ha ostobák voltak!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html