Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erős nyitás után Londontól Frankfurtig fél százalékot közelítő, illetve azt meghaladó mértékű mínuszokat jeleznek az indexek hétfő délelőtt. Az ázsiai börzéket követő európai piacokon az átlag alatt teljesítenek a banki papírok. A nyersanyagipari cégek közül a Holcimet egy UBS általi leminősítés, a Glencore árfolyamát pedig az ezen a héten várható gyorsjelentésben a Reuters jelentése által valószínűsített óriási eszközérték-leírás lehetősége húzta le.

Különösebb friss hírek hiányában a befektetők hangulatát elsősorban a globális monetáris környezet várható alakulásával kapcsolatos aggályok határozzák meg, amelyek szerint az amerikai központi banki szerepet betöltő Fed már szeptemberben szigorításba foghat. A félelmek hatására pénteken a tízéves amerikai kötvényhozam két éve nem látott magasságba kúszott föl, a Dow Jones IA számára pedig az előző hét 2013 eddigi legrosszabbja volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!