Az ötezret nyaldossa az OTP

A negatív tartományból indult, a nap végére azonban 2 százalékos emelkedést jelzett a BÉT irányadó indexe szerdán.
Pápai Csaba, 2010. szeptember 1. szerda, 16:44
Fotó:

A BUX a nap eleji 22 455 pontos minimumértékéről közel 590 pontot emelkedett, majd a napi legmagasabb szint alatt 34 ponttal állapodott meg.

A pesti parketten forgó blue chipek közül egyértelműen az OTP zárta a legjobb mérleggel a napot. A közel 17,5 milliárd forintos forgalmat maga mögött tudó bankpapír közel 4 százalékkal 5000 forint közelébe drágult, annak ellenére, hogy nyitásban még 4761 forinton forgott. Az OTP részvényei iránti érdeklődés az elmúlt napokhoz képest már a reggeli órákban is kiemelkedő volt, annak ellenére, hogy a bankpapír első nekifutásra visszapattant a 4900 fölötti szintekről. Az OTP végül napi legmagasabb értéke alatt 12 forinttal 4980 forinton zárt szerdán.


A Mol jegyzése egész napos dinamikus növekedés után 21 655 forintig emelkedett, majd napi csúcsa alatt 70 forinttal, 2,8 százalékos pluszban zárt. Az olajrészvény újra a féléves csúcsértéke felé közelít, amelyet április közepén ért el 21 680 forinton.


A Richter 0,9 százalékkal 47 300 forintra drágult szerdán, annak ellenére, hogy a gyógyszeripari részvény is a negatív tartományban, 46 750 forinton kezdte a kereskedést. A blue chip árfolyama napközben rövid időre egészen 47 600 forintig kilőtt, majd innen gyorsan korrigált, ám így is magasabban zárt, mint augusztusban, sőt az idén bármikor.


A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom árfolyama morzsolódott le, 0,2 százalékkal 687 forintra, ám a távközlési papír ennél jóval alacsonyabban, 674 forinton is megfordult szerdán.


A kisebb papírok közül az Orco közel 14 százalékos drágulása volt a legszembetűnőbb azt követően, hogy a társaság kedden közölte: az első negyedévet nyereséggel zárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.01 19:53

Pár év múlva meg fogja érni a 10.000.t ahogy a Csányi bácsi mondta, de addig jó ha króm vanádium ötvözetből készültek az idegeid...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html