Az OTP-nek közönheti a pluszos napot Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,6 százalékos emelkedéssel 26 905 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.
Napi.hu, 2016. április 25. hétfő, 20:22
Fotó: Reuters

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a negatív európai hangulat ellenére a BUX a nap végén pozitívan tudott zárni, ami elsősorban az OTP erősödésének volt köszönhető.

A blue chipek közül egyedül a Mol zárt mínuszban, ami azzal magyarázható, hogy továbbra sem javult érdemben az olajpiaci helyzet - mondta Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1-en.

A Mol 0,3 százalékkal 16 500 forintra esett 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1,1 százalékkal 7213 forintra erősödtek, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékkal 470 forintra nőtt, forgalma 107,0 millió forint volt. A Richter 1,01 százalékkal 5522 forintra drágult, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK