A pozitív tartományban nyitott, végül azonban 0,3 százalékos veszteséget zárta a hét utolsó tőzsdenapját a BUX. A BÉT irányadó indexe a pénteki kereskedés zömét a negatív tartományban oldalazva vészelte át, minimumértékét 22 345 pontnál érte el, végül 22 493 ponton zárt.

A blue chipek közül egy sem tudott drágulni pénteken. A legnagyobb árcsökkenést a Magyar Telekom papírjai szenvedték el, a távközlési részvény az elmúlt időszakban megszokott forgalom mellett 1,5 százalékkal lett olcsóbb a nap végére, így 590 forinton zárt, pedig a délelőtt folyamán még 599 forinton is megfordult.

Az OTP a vártnál kedvezőbb harmadik negyedéves gyorsjelentése ellenére sem tudott javítani - a jelentős pozitív réssel, 5500 forint felett nyitó bankrészvény árfolyama gyorsan csökkent, s maga mögött hagyta a technikailag fontos támasszintet, egészen 5331 forintig meg sem állt napközben. Zárásban innen korrigált a jegyzés 5405 forintra, ami továbbra is 0,1 százalékos veszteséget jelent a befektetőknek. Az OTP részvényeivel pénteken több mint 12 milliárd forint értékben kereskedtek a pesti parketten.

A Mol iránti érdeklődés alacsonyabb volt az elmúlt időszakban megszokottnál. Az olajpapír csütörtöki záróértéke, 20 600 forint közelében nyitott, majd a nap végére ide küzdötte vissza magát, bár délelőtt még 20 20 225 forinton is érkezett rá kötés.

A pénteken végig veszteséggel forgó Richter 45 500 forinton zárta a hetet, ami a csütörtöki záróértékéhez képest 0,2 százalékos leértékelődést jelent. Szektortársa, az Egis 1,4 százalékkal lett olcsóbb, így 21 040 forintot ért a nap végén.

A kis részvények közül a Csepel nyújtott kiemelkedő teljesítményt, árfolyama közel 20 százalékkal ment feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!